Een luier verschonen, hoe doe je dat?

Bij een eerste kindje weten de meeste jonge ouders niet hoe je een luier moet verschonen. Dat is helemaal geen probleem! Wij zullen jullie stap voor stap uitleggen hoe dit moet.

The key is een goede voorbereiding

Als je goed bent voorbereidt dan moet je je handen niet gebruiken voor nutteloze zaken tijdens het verschonen. Zo kan je je focussen op jouw baby.

Begin met een pak billendoekjes klaar te leggen én open de verpakking. Geloof ons, op het moment zelf moet het snel gaan dus moet je helemaal klaar zijn. Een luieremmer bij de hand hebben, is ook heel handig. Wat je daarnaast nog kan klaarleggen is een propere luier, schone kleren en billenzalf. Nu pas ben je goed voorbereidt!

Stap 1: Verwijder de luier

Je kindje wil niets liever dan dat je die vuile luier verwijdert. Dus start met de luier los te maken. Daarna maak je de voorkant schoon met een billendoekje. Pas op! Wrijf nooit van achter naar voor, maar omgekeerd. Draai dan je baby naar links of rechts en maak de billetjes schoon. Als laatste kan je de vuile pamper in de luieremmer gooien.

Stap 2: Tijd voor een nieuwe pamper

Het is eindelijk tijd voor de nieuwe luier te nemen. Als je de voorbereiding goed hebt gedaan dan kan je die gewoon nemen (omdat de luier al klaarligt). Heb je de luier onder je kind gelegd dan kan je rustig de beide plakstripjes naar binnen vouwen. Plak ze stevig vast, zodat ze niet loskomen. Want we willen geen losse pamper!

Wil je te weten komen wat de beste Pamper maat is voor jouw baby of kleuter? Lees dan dit artikel en kom het te weten!

Stap 3: Dubbelcheck de luier

Kan je een vinger tussen het buikje en de luier steken? Dan heb je goed werk geleverd. Anders zal je de plakstripjes een beetje lossen moeten doen. Vergeet ook niet dat de randjes bij de benen naar buiten moeten wijzen.

Veel succes! Je kan dit nu zo’n 6 tot 10 keer op een dag doen. Maar gelukkig worden het er alsmaar minder tot het kind zindelijk wordt.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.