Op reis met een baby: wat moet je meenemen?

Na een vermoeiende zwangerschap en bevalling kan het eens deugd doen om op reis te gaan. Natuurlijk neem je het nieuwe gezinslid ook mee. Dat kan natuurlijk voor wat meer inpakstress zorgen. Welke voeding doe je mee? Waar moet mijn kind slapen? Het zijn allemaal vragen die voor een hoop stress zorgen. Daarom gaan wij in dit artikel alle belangrijke zaken overlopen die je zeker moet meenemen en wat extra tips die kunnen helpen. 

Welke voeding neem je mee op reis?

In het begin als je baby nog borstvoeding krijgt, is het logisch dat je geen extra voeding moet meenemen op reis. Maar wat als je kiest om geen borstvoeding te geven of je kindje al ouder is?

Eet je baby nog geen vaste voeding dan neem je best poedermelk mee. Daarna kan je kiezen of je babyvoeding koopt in het vakantieland of je er meeneemt in je koffer. Best niet veranderen van voeding want dat kan slecht zijn voor de darmen van de baby. Neem dus de voeding mee die jouw kind dagelijks eet.

Welke medicijnen?

Als je met een baby reist dan moet je extra alert zijn op gezondheid. Wij raden zeker aan om een thermometer, neusspray, zetpillen en baby ors mee te nemen op reis.

Waar moet mijn baby slapen op reis?

 Je hebt 2 opties wat betreft een slaapplek. Bij de eerste optie ga je ervan uit dat het bedje op de kamer (van het hotel of een andere accommodatie) goed genoeg is. Dit is wel een risico, want als het bedje niet goed is dan zal je baby niet echt blij zijn.

Ga je met de auto op vakantie? Dan raden wij jou aan om zelf een babybedje mee te nemen op reis. Je kan kiezen voor een campingbedje of iets anders dat makkelijk mee te nemen is. Als je een vliegvakantie hebt geboekt is dat jammer genoeg geen optie.

Naast het bedje moet je natuurlijk ook een pyjama, slaapzak en een laken meenemen. Eventueel nog een knuffeltje om mee te slapen en een speen. Als je kindje hier veel waarde aan hecht, kan je die toch moeilijk thuislaten.

Neem je een kinderwagen of draagzak mee?

Dit kan best een lastige keuze zijn. Wij vinden dat deze keuze afhangt van de vakantiebestemming. Het is perfect mogelijk om een buggy mee te nemen op het vliegtuig, soms mag het zelfs mee tot aan de gate. Een draagdoek is dan een betere optie maar dan zal je rug meer afzien. Een draagzak raden we aan voor baby’s maar zeker niet voor peuters.

Welke kledij moet mee?

Ga je voor een week op reis, dan zou je best 9 outfits meenemen voor jouw kindje. Je moet toch steeds wat reserve kledingstukken bij de hand hebben, mocht er iets vuil worden. De keuze van de kledingstukken is helemaal aan jou. Wat betreft slabbetjes en washandjes neem je er best 3 à 4 mee omdat je kan dit makkelijk uitspoelen. Vergeet ook zeker geen Pampers. Je moet rekenen dat een baby toch wel 8 pampers per dag nodig heeft. Dat betekent dat je zo’n 56 pampers moet meenemen op reis. Het is ook beter om er een paar extra in je bagage te stoppen. Er kan altijd eens een ongelukje gebeuren. Ga je naar een zonnige bestemming dan is een petje en zwemkleding goed om mee te hebben op reis. Anders neem je best een muts en handschoenen mee.

Als je elk puntje hebt overlopen, dan ben je er helemaal klaar voor. Adem eerst eens diep in en uit. We wensen je alvast een mooie reis toe!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.