Alles over de Pamper: Soorten en maten

Wist je dat het woord ‘Pampers’ veel meer gebruikt wordt dan ‘luiers’ en eigenlijk is het een merknaam. Pampers is dan ook een heel populaire merk. Veel ouders blijven voor dit merk kiezen ook al zijn die luiers toch wat aan de duurdere kant. Toch zijn er nog andere merken, soorten en maten van Pampers. Vele ouders hebben het dan ook moeilijk met het kiezen van de juiste luiers. Heb jij hier ook moeite mee? Lees dan zeker verder.

Alle Pamper maten

De juiste Pamper maat kiezen is vaak lastig. Er bestaan dan ook zoveel opties en soms raak je even het Noorden kwijt. Daarom hebben wij speciaal voor jou alle Pamper maten even opgesomd.

Maat 1

Deze maat noemt men ‘New Born’ en is geschikt voor baby’s van 2 tot 5 kilo. Maat 1 draagt een pasgeboren baby tot zo’n 3 maanden. Van deze maat bestaat er wel maar 1 soort namelijk ‘New Baby’.

Maat 2

Maat 2 of ‘Mini’ is perfect voor pasgeboren baby’s tot ongeveer 4 maanden oud, die tussen de 3 en 6 kilo wegen. Er bestaan 2 soorten van Maat 2, namelijk ‘New Baby’ en ‘Baby Dry’.

Maat 3

Maat 3 wordt vaak ‘Midi’ genoemd. Het is een maat die geschikt is voor baby’s van 5 tot 9 kilo. Normaal gezien past dit voor baby’s tussen 2,5 maand en hun eerste verjaardag. Er zijn 4 soorten van deze maat ‘New Baby’, ‘baby dry’, ‘Premium Protection’ en ‘Sleep & Play’.

Maat 4

Deze maat of ‘Maxi’ is geschikt voor baby’s tussen de 8 en 16 kilo. Een kindje van 7 maanden tot 2 jaar oud moet in deze Pamper maat passen. Maat 4 vind je in 4 soorten ‘Baby dry’, ‘Active Fit’, ‘Premium Protection’ en ‘Sleep & Play’.

Maat 4+

Dit is een maat speciaal voor kindjes van 9 tot 18 kilo. Sommige baby’s kunnen in deze maat tot enkele maanden na de 2e verjaardag. Deze maat komt in de volgende soorten ‘Baby dry’, ‘Active Fit’ en Sleep & Play.

Maat 5

De voorlaatste maat wordt ook wel ‘Junior’ genoemd en is voor kindjes van 11 tot 23 kilo. Deze pamper maat wordt vooral gedragen door kinderen vanaf 1,5 tot 6 jaar oud. Er zijn volgende soorten beschikbaar van maat 5 ‘Baby dry’, ‘Active Fit’, ‘Premium Protection’ en Sleep & Play.

Maat 5+

Net zoals er een maat 4+ bestaat, is er ook een voor maat 5. Als jouw kind tussen de 13 kilo en 25 kilo weegt dan is deze Pamper maat perfect. Deze maat kan je verkrijgen in volgende soorten  ‘Baby dry’, ‘Active Fit’ en Sleep & Play.

Maat 6

Dit is de ‘Extra Large’ voor Pampers. Deze luier is geschikt voor kinderen tussen de 15 kilo of zwaarder. Het kind is dan normaal ongeveer 3 jaar. Van maat 6 bestaan er volgende soorten ‘Baby dry’, ‘Active Fit’ en ‘Premium Protection’

Maat 6+

Weegt jouw kind 16 kilo of meer? Kies dan voor deze Pamper maat. Het is ook enkel beschikbaar in de ‘Baby Dry’ soort.

Soorten Pampers

New Baby

  • Maat 0 t/m 3
  • Van 1 tot 9 kilo

De ‘New Baby’ is een extra absorberende Pamper zodat de dunne poep van baby’s beter wordt opgenomen. Wist je dat baby’s door borstvoeding dunnere poep hebben? Bovendien heeft deze luier een kleine uitsparing onder het naveltje. Dit zorgt ervoor dat het navelstompje de eerste dagen goed kan drogen.

New Baby Sensitive

De meeste pasgeboren baby’s hebben een erg gevoelig huidje en krijgen vaak last van eczeen rond de plek waar de Pamper aansluit. Daarom is er ook een ‘sensive variant’. De luier bevat extra huidverzorgende bestanddelen en is veel zachter.

Pampers Baby Dry

  • Maat 2 t/m 6
  • Van 3 tot 30 kilo

Het absorberende stuk is opgedeeld in 3 delen van microparels. Dat zorgt ervoor dat het vocht zich kan verdelen en dat is ook de reden waarom dit 1 van de meest absorberende Pamper soorten is. Bovendien wordt deze luier ook niet zo snel zwaar en in het watredichte materiaal aan de buitenkant zitten er ook poriën, zo blijft de damp niet in de luier.

De stof voelt net aan als katoen, maar het is helemaal niet gemaakt van katoen (dat was het doel van Pampers).

Baby Dry Pants

Deze Pampers zijn de enige luierbroekjes dat het merk in zijn assortiment heeft. De Baby Dry Pants heeft een elastiek in plaats van een plakstrip. Het heeft toch wat weg van een onderbroekje. Als jouw baby beweegelijker begint te worden en dus niet meer stil kan zitten dan is deze Pamper echt een aanrader. Het is ook handig als je kind zindelijk wordt.

Pampers Active Fit

  • Maat 4 t/m 6
  • Van 8 tot 30 kilo

Zit jouw baby echt nooit stil? Kies dan voor de Pampers Active Fit. Deze Pamper hangt minder tussen de beentjes en zit dus minder in de weg. De pasvorm sluit ook beter aan op de billen, rug en beentjes.

Pampers Sleep & Play

  • Maat 3 t/m 5
  • Van 5 tot 23 kilo

De Sleep & Play Pampers is de budget-variant van het merk. Deze luier bevat geen 3 absorberende lagen of het katoengevoel. Maar ze zijn wel de goedkoopste die het merk aanbiedt. Heb je een beperkt budget dan is dit zeker een goede keuze. Voor 3 pakken van 34 stuks betaal je 10 euro terwijl je met dat geld maar 1 pak van de Baby Dry mee kunt kopen

Pampers Premium Protection

  • Maat 3 t/m 6
  • Van 5 tot 30 kilo
  • De verschillende soorten zijn verkrijgbaar in diverse maten

Pampers zegt dat dit de beste bescherming zou moeten bieden aan babybilletjes door de zachtheid en urine-indicator. Als de gele indicator strip, die loopt over de onderzijde van de pamper, blauw kleurt dan weet je dat de pamper nat is. De indicator maakt het leven van ouders een stuk makkelijker, nu hoef je nooit meer onnodig luiers open te maken.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.